Ročník 2012


  BTVTOUR 2012  

9. ročník se jel 1.6. - 3.6.2012

start a cíl byl ve Škrdlovicích u Velkého Dářka

Bohužel tento ročník předznamenala velmi smutná zpráva. Navždy nás opustil milý a sympatický velký cyklista Jirka

Ročníku se zúčastnilo celkem 13 cyklistů. Dokonce se ročníku poprvé zúčastnil cyklista z Olomoucka. Na základě jeho účasti padla myšlenka uspořádat z následujících ročníků v rovinách Moravy. Takovýto ročník by se především vyznačoval "absolutně" rovinnovým profilem trati.

 Jak to asi probíhalo.

Většina z nás přijela už v pátek 1.6. Ve Škrdlovicích byly znát známky nevlídného deštivého a chladivého počasí. Potom jsme se sešli v restauraci U HROCHA (foto). Cestou z restaurace posilněni různými nápoji optimismu, se nám při pohledu na zatemnělou šedočernou oblohu zase toho optimismu tolik nedostávalo. Nemohli jsme se zbavit dojmu, že absolvování ročníku suchou nití nebude pravděpodobné. Ovšem v sobotu ráno se nám rozzářily obličeje při pohledu z okna na sluníčkovou oblohu, ale bohužel jenom do okamžiku, než jsme vyšli ven – venku kosa jako prase. Někteří se situaci snažili řešit oblečením a jiní opět nápoji optimismu (foto). Po přípravách ke startu jsme se zformovali (foto) a vyrazili rovnou na hráz Velkého Dářka k vodě (foto).
Jedině díky pohybu (velmi intenzivního šlapání) se podařilo pocit chladu zahnat na ústup. Cestou do Račína jsme udělali jednu zastávku (foto). V Račíně jsme se rozhodovali o další cestě (foto). Na oběd jsme tedy vyrazili lesem (zde vznikla hláška „…jedem podezřele dlouho z kopce a to je podezřelé…“) (foto) do Radostína. Po nepatrných útrapách jsme konečně zasedli s radostí v Radostíně ke stolu (foto). Cestou zpět do cíle (startu) jsme se zastavili na rašeliništi. Na rašeliništi bylo evidentní, že teplota vzduchu už bylo to pravé ořechové a bylo vidět, že někteří mlsali slunce plnými doušky a také jsme tam viděli masožravé rostlinky (foto). Takto zmlsaní členové peletonu se rozhodli, že nachytané sluneční paprsky otestují přímo ve vodách VELKÉHO DÁŘKA. Voda, na rozdíl od nás cyklistů, neprováděla intenzivní pohyb, aby se zahřála, tak její teplota zůstala na nějakých 9°C-12°C. Přesto se našli dva účastníci z JBC a vlezli do vody (bohužel chybí foto). Účastníci z HB nechtěli nechat situaci 2:0 pro JBC jen tak, a obětovali se také dva. Koupání tedy skončilo 2:2 (foto z videa). Při přejezdu z koupání do poslední zastávky došlo k malému zranění – dalo by se říci, že 9.ročník byl na závěr vykoupen krví (foto). V neděli ráno už teplota vzduchu byla standartní pro začátek června, také proto byla vidět v naších tvářích dobrá nálada a spokojenost z přežití dalšího ročníku (foto).
 

  ZDAR, ZDAR, ZDAR 10.ročníku v roce 2013!!!  

 


Vývoj příprav ročníku 2012

 oředatelé z H.B. připravují už 9.ročník

31.5.2012
Tak zítra,případně v sobotu, se těším se všemi na viděnou.Mrzí mne,že se mi z H.B. nepodařilo zajistit větší účast.Lámat to přes koleno nemá význam.Ani počasí není v mé moci ovlivnit. Dobře dojeďte,obzvláště ti kteří váží dalekou cestu ze severu Čech.
V DESET VYRÁŽÍME
Kolařům zdar Jarda
23.5.2012
mapka trasy 
 
Děkuji Petrovi Zelenkovi za umístění mapky na tyto stránky.Čísla mezi jednotlivými body znamenají zaokrouhlený počet km,mezi těmito body-viz. Škrdlovice-Polnička. V pátek 18.5.2012 se sešla část brodské větve BTVTOUR k přátelskému posezení.Zazněla tam zajímavá myšlenka od Honzy Špinara(asi si ho vezmu za poradce),že oběd v Radostíně je poměrně dost daleko od startu.S tím se dá souhlasit.Pokud se budu řídit myšlenkou českého génia Járy Cimmrmana,můžeme vyrazit opačným směrem,tedy: od CÍLE do STARTU.My se najíme včas a trasa zůstane celá.Tento můj budoucí poradce navrhl na nedělní dopolední projížďku,zajet do Žďáru na Zelenou Horu,kde je památka UNESCO,poutní kostel sv. Jana Nepomuckého.Pochválil jsem ho,ale domluvíme se všichni ,nejlépe v sobotu večer.Zatím vše,kolářům zdar a BTV zvlášť. Jarda
Přes tu smutnou událost,která nás všechny hluboce zasáhla se na našem programu nic nemění.Sejdeme se všichni ve Škrdlovicích 1.6.2012 během pátečního odpoledne,či večera u pana Netušila v chatkách pohoda. www.chatypohoda.cz  Někteří z nás dorazí až v sobotu ráno.Dnes mi přislíbil účast i Jarda Jírů st.Možnost stravování je přímo ve Škrdlovicích.V sobotu,během výletu jsme na oběd očekávaní v  Radostíně  www.usimaka.cz  ,zhruba po polovině ujeté trasy.Jak u Velkého Dářka,tak I u Rybníku Řeka je možnost koupání,takže plavky a dobrou náladu sebou.Osobně tento ročník vnímám,jako cyklotour Jirky Moravce.
Těším se na setkání s Vámi všemi a zdravím Vás.Jarda Chalupník  
chalupnik.j@seznam.cz   mob:   777 695 904 

                                                                      10.5.2012

Musím vám všem , kolařům,přátelům a kamarádům oznámit velmi smutnou zprávu.  9. května 2012 nás opustil pan Jiří Moravec, jeden ze zakladatelů brodské větve btvtour. Skonal po dlouhé nemoci, ale ještě před týdnem věřil, že se letošního ročníku btvtour zúčatní, ať již aktivně, jako jezdec, či s autem, jako doprovod. Naposledy jsem ho navštívil právě před týdnem, byl plný plánů a optimismu, dal mi první návrh na podobu trasy letošního ročníku, další schůzku jsme si domluvili na tento týden,bohžel...Naposledy se s ním půjdeme rozloučit v úterý 15.5.2012  v 11.30 hod.
ČEST JEHO PAMÁTCE
za všechny jeho přátele a kamarády,Jarda Chalupník
201210.5. Ke dni 31.5.2012  jsou přihlášeni (redaktoři,

dopllňte prosím potom další):

Zdenda ŠtroblJarča Malovaná, Milan Putiš  ,Monika Pulcová, Petr Jeništa, Jitka Preislerová,  Jan Hevier,Jan Špinar,František Rutsch,Jiří Moravec,Jaroslav Chalupník,Josef Petr, Petr Zelenka,David Raclavský Lenka Fňouková,Martin Židlík,Michal Doleček, Honza Brožek, Jarda Jírů st.

        =  potvrzená ůčast

 

 
 6.5.2012
              Všechny Vás zdravím,
1)-- nová zpráva je ta,že náš kolektiv posílil nový účastník-David Raclavský .
2)- min.týden Pepíno projel trasu,tak aby počet najetých km byl mezi 40-50 km.Takto by
     by to mělo vypadat:Škrdlovice-Polnička-Račín-Vepřová-Havlíčkova Borová-Radostín(oběd)- Rybník Řeka-Škrdlovice.
    
3)- zálohu za ubytování(1000kč+43kč-poštovné) jsem panu Netušilovi zaplatil 3.5.2012.
4)- žádám všechny přihlášené účastníky,aby mi co nejdříve potvrdili svoji účast,potom
     teprve mohu někde zamluvit místa na oběd-nejspíše v Račíně.Začíná se to   komplikovat     tak v tom chci mít jasno.
5)- kdo má zájem o nové triko,nechť co nejdříve zašle svůj typ na jeden ze čtyř návrhů.
     Bylo by dobré napsat i svoji velikost.
               Kolařům zdar, Jarda
 chalupnik.j@seznam.cz
*******************************************
  18.3.2012
Zdravím všechny kolaře.Informace pro všechny: účast  na kolovém výletě je nadále otevřena pro všechny dosud nepřihlášené.(zatím 12).Je vyřešena  záloha za ubytování.Pan Netušil požaduje zaplatit zálohu 1000 kč za všechny účastníky,bez ohledu na počet osob.Zálohu zaplatím a poměrnou část vyberu,až se sejdeme na místě.Tím odpadne zasílání peněz složenkou,či jiným způsobem.
            Na trase pracujeme.Abychom se mohli podívat na některá za jímavá místa,je pravděpodobné,že počet km z původně zamýšlených,se poněkud zvýší.
           Více každý můžete najít na: www.chatypohoda.cz 
          Věřím,že to bude skutečná pohoda a dobré počasí nám k tomu pomůže.  
               S pozdravem,kolařům zdar Jarda Ch.
 
 
Zde je část textu z e-mailu organizátorů z Havlíčkového Brodu:
Doplnění 4.2.2012 z e-mailu dne 1.2.2012
Zdravím,všechny kolaře.
#          Po dnešní dohodě s p. Netušilem-majitelem chatek Pohoda-nám prodloužil
# termín závazného přihlášení o měsíc,tedy do 7. března 2012. Potom bude chtít
# zaplatit zálohu.Její výši zatím neurčil,ozve se mi po tomto trmínu.
#         Logicky tedy i já potom budu muset od všech přihlášených tuto zálohu
# požadovat.Snad nejlépe zasláním složenkou na mojí adresu.Vím o trochu se to
# prodraží za složenku,ale nedovedu si představit,jak bych se dočkal peněz od těch
# přihlášených,kteří si to na poslední chvíli z jakéhokoliv důvodu rozmyslí a
# nepřijedou.
#         Tuto informaci zasílám: Jitka Preislerová-Petr Zelenka-Radka Jechová.A
# prosím o rozšíření mezi ostatní kolaře.
#           Jaroslav Chalupník
#           Trčkova 287
#           Havlíčkův Brod
#           580 01
mob.:    777695904
Kolařům zdar                                                                                
#                          Jarda
 
Foto ze setkání kolařů z H.B. Dohodli jsme se na termínu 1.-3.6. 2012. Další podrobnosti ohledně trasy a ubytování včas zašleme. Jisté je to, že se náš výlet uskuteční v okolí Dářka. Budeme se snažit,aby jste byli s trasou,ubytováním a organizací spokojeni, stejně jako my u vás. Prosím, hlavně termín dej všem u vás na vědomí. Děkuji a zdravím Tebe i všechny kolaře. Jarda
Doplnění (29.1.2012):
ubytování je zajištěno v rekreačním areálu Škrdlovice u Velkého Dářka v chatkách pohoda (www.chatypohoda.cz), cena 185 Kč/noc, výletní trasa bude vedena kolem Dářka - cca 26 km (z e-mailu Jitky P.).