Ročník 2015


 BTVTOUR 2015 

 

 


Přípravy:

Termín: 5. - 7. června 2015

Přihlašujte se:

z.strobl@email.cz nebo zelenka@radonet.cz

Seznam přihlášených
Juvr. Z. Štrobl  180,-
P. Zelenka LF.  180,-
M. Vágner (Martin Sako)  180,-
J. Chalupník  180,-
D. Raclavský  180,-
 H.Hevier  180,-
 R.Jechová  180,-
 H.Benáková  180,-
 J.Špinar  180,-
 H.Fiklíková  180,-
 M.Zelenka  180,-
 Pepíno  180,-
 J.Preislerová  
 J.Malovaná + Milan  sobota
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.4.2015

Pozorně jsem si prohlédnul mapku trasy výletu-nemá to chybu.Start i cíl je ve stejné nadmořské výšce a rovněž stoupání i klesání je vyvážené,takže se vlastně v průměru jede po rovině. Kulturních památek i občerstvení je dostatek,jen na to vše to stihnout asi bude chybět čas....Proto bude velmi záležet,co si vybrat.U mne je volba jasná.(památeční hospody).Takže výletu zdar.

             Jarda-ředitel návrhů a protinávrhů

--------------------------------------------------

Tak je to konečně tady.

   Zhruba do poloviny ledna nebylo nejenom jasné, kde se pojede letošní ročník, ale nebylo jasné, jestli se vůbec bude konat. Na povánočním setkání se iniciativy chopil Juvr. Zdenek Š. a řekl, že uspořádá, nebo se aktivně zapojí do pořádání letošního ročníku. Začátkem března ještě nebylo rozhodnuto, kde se pojede. Potom se připomněl Juvr. Zdenek  „...tak, kde mám ten ročník uspořádat?".  První volba byla na osvědčený a oblíbený Český Ráj. Při jednom sezení s Martinem Sako padl návrh Kokořínsko a u něho zůstalo. Uběhlo dalších 14 dní a nic.

   17.3 poslala Radka e-mail s dotazem  „… mám dotaz, už máte vybrané místo a datum na kola?“.  Tento dotaz odstartoval rozhodné konání . Hned ve středu 18.3. jsme s Martinem Sako naplánovali předběžnou trasu něco okolo 44km.

    Včera (21.3.) jsme se vypravili hlavně ohledně ubytování a po předběžné trasee. Trasa je opravdu moc hezká, ale je pravda, že z auta je to přece jenom jiné - lehčí. Minuli jsme hospody TRUHLÁRNA, U POBUDY a zastavili jsme se v hospodě U GROBIANA .  Tam padlo rozhodnutí, že na kole to je přece jenom těžší, než v autě. Stanovili jsme pevnou část trasy a potom podle stupně únavy, odhodlání, chuti, nálady a času, můžeme případně trasu malinko operativně změnit. Co se týká ubytování, tak jsme našli celkem pět možností – Kemp Mšeno. SK Liběchov, Zahrada Liběchov, Kemp Želízy a Podhradí.  První tři jsme zamítli ohledně skromného a starého vybavení, zkrátka poměr ubytování/cena je ve velkém nepoměru. Nejlevnější ubytování je v Podskalí. Má to hned několik velkých výhod a to, že nemusíme předem zablokovávat místo ani skládat zálohu, v celém areálu budeme sami a dokonce je u areálu koupaliště. Pro jistou jsem areál nafotil. Jenom čirou náhodou, kdyby se vám nelíbilo ubytování, tak už zbývají jenom Želízy.

    Předpokládám, že jste shlédli areál Podskalí. Také jsme usoudili, že slevíme z některých výhod Podskalí, dalo by se konstatovat, že slevíme ze všech výhod. Termín 12. ročníku vychází na první víkend v červnu 5. - 7. června 2015 a ubytování v Kempu Želízy.

   Termín je jasný, kam se pojede také jasné, trasu ještě upřesníme. Upřesňuji, že je potřeba se včas přihlásit a jako je zvykem prakticky všude, tak je potřeba uhradit zálohu. Ve zkratce, cena je 180,- na noc včetně povlečení - úplné informace o ubytování .

   Trasu BTV tour 2015 najdete zde a obrázek mapy . Vybrali jsme pro vás cca 33 km. Zdá-li se vám to málo, věnujte pozornost výškovému profilu trasy. Připravte se na dvě pořádná stoupání, která ale stojí za to, protože na jejich konci je vždy něco pěkného. Nemyslím restauraci, ale pamětihodnost, ačkoli na restaurace pamatujeme taktéž.

V neděli jenom malá procházka nebo projížďka na kole 2km .

 Petr Z. ředitel - 22.3.2015