Ročník 2016


 BTVTOUR 2016 


Jak to proběhlo:

13 ročník BTVTOUR  je za námi. Tentokrát se ho účastnilo 12 nadšenců + 2 kamarádi Davida.
  Pro celkový úspěch to mělo dost zásadní význam, znali trasu a místa občerstvení. Zdenda Štrobl neporušil svojí každoroční nepřetržitou účast, naopak svojí pozici posilnil o syna Ríšu. Bohužel to byli jediní zástupci severu Čech, ale ostatní se omluvili a důvody zcela chápu.
  Po příjezdu v pátek navečer, ubytování a zahnání první žízně po cestě jsme navštívili místní restauraci. Nad domácími jsme měli jasnou převahu, oni to brzo pochopili a hospodu přenechali nám, kde jsme vyřešili „důležité“ věci a nabrali mnoho sil a energií na druhý den….
  Ostrý start byl v sobotu v 9.30 hod., Jako bonus jsme krátce po startu doslova prolezli jeskyňkou“ podkovou“, kde bychom bez baterek možná byli dodnes. Dál už to bylo mnohem příjemnější, sice jsme u Vodácké hospody v Litovli čekali pár minut, než se vzbudí personál, ale po nabrání potřebných kalorií jsme konečně vyrazili blíže k lužním lesům. Volným tempem jsme se tak blížili krásnou rovnou krajinou, lemovanou lesem, vodními toky občerstvovacími zařízeními k Olomouci. Cestou zpět stojí za zmínku velmi úspěšná zastávka u Lovecké chaty a poté opět v Litovli. Velmi oceňuji přínos Davidova kamaráda Martina, který nás těsně před soumrakem dovedl na základnu, do Mladče. Nakonec jsme se všichni pobavili opět v místní hospodě.
  Oceňuji, že převážná část broďáku (vlastně všichni, kromě mě) ještě v neděli dopoledne navštívila jeskyni v Mladči a poté i město Litovel, které má úžasné náměstí, kde mj. přímo pod ním protéká jeden z pramenů Moravy.
  Co říci na závěr??? Považuji to za úspěšný výlet BTVTOUR, došlo jen k jednomu drobnému zranění Zdendy, kdy chtěl zachránit menšího hlodavce, kterého někdo před námi přejel. Sebral ho z cesty, držel za (dlouhý) ocásek a jednou rukou tak nezvládl řízení, snad najel na nějakou nerovnost (možná klíště) a tak nastal pád. První pomoc už tak bohužel tomu hlodavci nemohl poskytnout. Ač se sám poranil, myslel jen na záchranu toho nebohého hlodavce, tomu však nebylo pomoci. Určitě Zdenda zaslouží obdiv nás všech.
A to by mohlo být motto pro další ročníky: POMOZ BLIŽNÍMU SVÉMU!!
Mějte se moc hezky a určitě se těšíme na další ročníky.

Jarda

 



Přípravy:
17.4.2016: e-mail

Přátelé, zdravím Vás,
ubytování je zajištěné v Mladči, nedaleko Litovle(5km),v penzionu ROMEO. Požadovanou zálohu (300 kč na osobu-viz. Příloha) majitelce paní Hrabalové zašlu co nejdříve za všechny, kteří jsou do dnešního dne přihlášeni.(15)
Vyinkasuji při našem setkání. S Broďáky se uvidím 20.5.2016,kdy Radka svolala širší setkání. Tak doufám, že to byl poslední problém ohledně našeho výletu. Ostatně si myslím, že to tak pro nás všechny nakonec bude lepší. V tom termínu jsou v Litovli slavnosti a Litovel bude plná hostů, náměstí uzavřené pro placené návštěvníky a restaurace asi budou praskat ve švech, možná bychom večer někde marně hledali volná místa pro nás. Veškeré informace ohledně penzionu najdete  a www.penzionromeo.cz  Do Mladče je i jednodušší příjezd, jen si trochu prodloužíme trasu na kolech, ale to zvládneme.:-)

Tak  Vás všechny zdravím a v Mladči ahoj.

Jarda 


15.4.2016: e-mail

Zdravím Vás přátelé,

                  přeposílám mail,který jsem dnes dostal na můj dotaz ohledně ubytování v Litovli.Usilovně to řeším a hledám náhradu. Poslal jsem žádost do Mladče,tak čekám na odpověď. Již  v lednu jsem s ní komunikoval a byla velmi vstřícná,tak uvidím,zda bude ještě mít volnou kapacitu. Pokud ne,budu muset hledat trasu a ubytování zcela někde jinde. Ne mojí vinou se to komplikuje.
                                   Jarda

---------- Původní zpráva ----------
Od: jana.pavlistik <jana.pavlistik@seznam.cz>
Komu: Chalupník <chalupnik.j@seznam.cz>
Datum: 14. 4. 2016 16:06:46
Předmět: Re: DOTAZ

Milý pane Chalupníku,
je mi to velmi velmi líto, ale situace zde se velmi výrazně změnila a já dnes vaši již dohodnutou rezervaci musím rušit. Dovolte mi malé vysvětlení; majetkoprávní spory ohledně objektu, neochota majitelů dohodnout se na podmínkách a navíc osobní a zdravotní problémy pana Klona, s kterým jste vaši akci domlouvali, vedly k jednoznačnému rozhodnutí ukončit naši činnost zde. Celé to proběhlo poměrně rychle a právě řešíme vyklízení prostor, ukončují se smlouvy s dodavateli, ale úplně nejhorší je psaní těchto zpráv našim hostům, kteří u nás měli pobýt. 
Pane Chalupníku, ještě jednou, prosím, přijměte naši omluvu a pevně věřím, že pro vás a vaše přátele naleznete náhradu a nebudu muset mít pocit, že jsem vám pokazila dovolenou. Zkuste kontaktovat ubytování hned vedle nás, říkají si "Mlýnice" (jistě mají webové stránky apod.).
Přeji vám hezké jaro a hlavně hodně zdraví,
s upřímným pozdravem
Jana Pavlištíková

Přátelé kolové i pěší turistiky, zdravím Vás,
           měsíc uběhl a počet přihlášených se ustálil na počtu 17. Nepředpokládám, že se to bude nějak zásadně měnit, to "zdravé" jádro je již přihlášené.
           Musel jsem však urychleně řešit ubytování. Předběžně jsem to měl domluvené v Mladči a v Litovli. Jiné možnosti ani v okolí nejsou. V Mladči je sice větší kapacita, ale už na mě paní majitelka nějaký čas tlačí se zaplacením zálohy, i když nemáme uzavřené přihlášky. Takže dnes jsem definitivně potvrdil ubytování v Litovli v penzionu  "U Starého mlýna".  penzion@ustarehomlyna.cz  .S počtem osob na nocleh jsme na hranici-15 Já budu spát u Davida v Uničově, ale večery rádi posedíme společně v Litovli. Ještě čekám, jak se rozhodne Jitka Preislerová, určitě s ní počítám a jedno místo navíc nějak vyřešíme.
          Možná někdo řekne, proč jsem nezajistil ubytování v Mladči-s větší kapacitou. Má to jeden háček, pokud bych to tak udělal, odhlásí se Petr Jeništa s manželkou a budu tam, kde jsem byl, počet klesne na 13 a kapacita v Litovli je najednou pro všechny dostačující a navíc možnost "kulturního vyžití" v Mladči je minimální, ne-li nulová. 
        Takže věci se mají takto: přihlášení definitivně uzavírám 31.3. 2016. s tím, že se pro případné další zájemce pokusím zajistit ubytování v Mladči, ale nezaručuji úspěch, i když věřím, že paní majitelka mi vyjde vstříc, pokud bude mít ještě volno.

        Tím pádem by byla vyřešena i trasa výletu. Příznivci rovinek, těšte se. Max. převýšení je asi 6 m.

PROGRAM-TRASA:
budíček v sobotu ráno dle potřeby každého,s tím,aby byl schopen dojít,nebo dojet na náměstí v Litovli-asi 150 m v 9. 30 hod. Tam, na krásném náměstí uděláme společné foto a ostrý start bude tradičně v 10.00 hod. Pojedeme:

1) BŘEZOVÉ -                       5,5 km, TOČÍ SE -GAMBRINUS, RADEGAST, LITOVEL, JÍDLO
2) LHOTA NAD MORAVOU -4 km, ŠERÁK, LITOVEL

3) NÁKLO                             -3 km  - KOUPALIŠTĚ, OBČERSTVENÍ
4) HYNKOV                          -4 km  -BUDVAR-VAŘÍ SE
5) HORKA NAD MORAVOU-5 km -
6) CHOMOUTOV                 -3,5 km - KOUPÁNÍ, OBČERSTVENÍ 

A  ZPĚT

7) LOVECKÁ CHATA           -6 km - LITOVEL, JÍDLO
8) LHOTA NAD MORAVOU- 6 km - LITOVEL, JÍDLO
9) STŘEŇ                            -2 km
10) LITOVEL STADION      -5,5 km
                                         44,5 km

TRASA SE NECHÁ ZKRÁTIT I PRODLOUŽIT-DLE ČASU A CHUTI, NENÍ NUTNÉ VŠECHNY JEDNOTLIVÉ BODY NA TRASE VYUŽÍT K ZASTAVENÍ - NECHÁME TOMU VOLNÝ PRŮBĚH.
PLAVKY A DOBROU NÁLADU URČITĚ SEBOU, MOŽNÁ I NĚJAKÝ PŘÍPRAVEK PROTI KOMÁRŮM ZÁLEŽÍ, JAK SE URODÍ, ALE JSOU TO LUŽNÍ LESY......:-)                     TAK ZATÍM AHOJ:-) Jarda

 

****************************************************

k 23.2.2016 jsou přihlášeni:    

JENIŠTA + MANŽELKA

ŠTROBL
LUTNEROVÁ
LUTNER
MALOVANÁ
MILAN
RACLAVSKÝ

CHALUPNÍK
ZELENKA
JECHOVÁ
FIKLÍKOVÁ
FERBR
FERBROVÁ
PEPÍNO
HONZA HEVIER
Honza Špinar

*************************************************
7.1.2016 - e-mail od Jardy Chalupníka

 Přátelé a příznivci šlapacích kol,zdravím Vás,

         chci Vás všechny ujistit,že usilovně pracuji na úspěšném letošním výletě.Měl jsem to usnadněné tím,že na místě jsme se dohodli již vloni-LITOVELSKÉM POMORAVÍ.Jasný je i termín- 10.-12.6. 2016. Trasu jsem z velké části projel vloni v létě se synovcem Davidem.Tím naznačuji,že zastávek na občerstvení je dostatek i s možností oběda.My jsme žádnou možnost k zastavení nevynechali.Průzkum je někdy náročný.Ale také start a cíl jsme měli v Uničově,tak jsme si to o 20 km prodloužili.Příznivci rovinek budou nadšeni.Pěkné cyklostezky,jen místy neudržovaná cesta.Na konečné podobě trasy pracuje David-okolí zná velmi dobře.To také bude záviset na tom,kde budeme ubytováni.Zatím jsou ve hře dvě možnosti. 
                1. Penzion Romeo v Mladči.Viz:  www.penzionromeo.cz . 6 km od Litovle.
                    Kapacita míst v turistické třídě -25 osob
                    Cena:dvoulůžkový pokoj,noc 2 osoby:600 kč
                              třílůžkový pokoj,noc 3 osoby    :800 kč
                              čtyřlůžkový pokoj,noc 4 osoby:1000 kč 
                    Platba předem na účet-50% ceny. Původně chtěla celou částku,ale domluvil jsem to na 50%.
 
                2. Penzion "U STARÉHO MLÝNA". Viz:  www.ustarehomlyna.cz
                    V centru Litovle-ideální start na výlet.
                    Kapacita 15 míst,část je v hotelové třídě,ale po dohodě s majitelem by nám i tato místa nechal za cenu v turistické třídě.
                    Cena:dvoulůžkový pokoj,noc 2 osoby 550 kč.
                    Platba až na místě při předání klíčů. Podle mne ideální stav.
 
S Davidem jsme pro druhou variantu.
Takže nyní Vás všechny moc prosím,zatím nezávazně(ale víceméně závazně) mi dejte co nejdříve vědět,kdo má zájem se letošního výletu zúčastnit.Pokud by nás bylo více než 15,museli by jsme být v Mladči.Poslední roky se stav ustálil kolem 13-osob.Možná,že ty rovinky přiláká více zájemců.Tak uvidíme. Upozorňuji,že ubytování musím rezervovat co nejdříve,v širokém okolí to jsou dvě možná místa.
   Je pravděpodobné,že na všechny nemám kontakt????Pokud uvidíte v odeslaných adresách,že někdo chybí,předejte prosím dál.
 
                Zdravím Vás a mějte se ....

                                                                   Jarda

 

k 11.1.2016

=  1)ŠTROBL   2)LUTNEROVÁ   3)LUTNER   4)MALOVANÁ   5)MILAN   6)RACLAVSKÝ 

 7)CHALUPNÍK  8)ZELENKA  9)JENIŠTA  10)JENIŠTOVÁ  11)JECHOVÁ  12)FIKLÍKOVÁ

13)FERBR  14)FERBROVÁ  15)PEPÍNO