Ročník 2017


 BTVTOUR 2017 


 V pátek na místo startu dorazila většina účastníků (15).

 Při řešení problémů s ubytováním docela vyprahlo. V nedaleké restauraci pomocí různých tekutin se zadařilo nejenom zlikvidovat „vyprahlo“, ale i seznámit se s novými účastníky. Večerní posezení u ohně se zdálo být ohroženo, protože sice bylo ohniště, ale nebylo čím topit.  Díky Leošovi se podařilo s vynaloženým úsilím přemluvit syrové dřevo, aby ohýnek vzplál a dala se opéct nějaká uzenina.

Pro představu foto z pátku.

V sobotu na startu se nás sešlo celkem 20 účastníků a z toho i dva mladší 18 let (… mládí vpřed...“).

Po úvodním focení startovního fota, jsme se vydali do lesů a do kopců. Hned při první příležitosti jsme si trasu prodloužili o nějakých 5 km – nechtěně.  Touto zajížďkou jsme se dostali na okraj Nové Paky. Odměnou za vynaložené úsilí byla jízda do Lázní Bělohrad prakticky bez nutnosti šlapání. Účastnící loňského ročníku si pochvalovali, že se svezli přes 6 km, aniž by museli šlapat.

Po krátké prohlídce Lázně Bělohrad jsme se sešli na obědě v restauraci „U SEHNALŮ“.  Při pohledu na jídelní lístek a ceny jsme si říkali, že to pravděpodobně bude zase nějaká ohřívárna.  První potvrzení našich obav bylo, že objednaná jídla přinesli poměrně rychle (přestože byla restaurace plná). Už při pohledu na donesená jídla a ochutnání, jsme jenom konstatovali, že jsou nějaké mírné nesrovnalosti mezi jídlem a jídelním lístkem.  Ceny na jídelním lístku byly obvyklé pro jídla připravovaná z polotovarů.  Zdálo se nám neuvěřitelné, že za tyto ceny dostaneme jídlo, které je evidentně vařené ze surovin a navíc ještě chutnalo.  Obavy z ohřívaných polotovarů se rozplynuly rychleji než pára nad hrncem. Po výborném obědě jsme pokračovali po stanovené trase. 

V Mázlovicích i přes propagaci výborné zmrzliny se našli jenom dva odvážlivci na ochutnání meruňkové (měli ostatní pravdu - nic moc). Zvítězila touha po proslulé zmrzlině v Konecchlumí. Po osvěžní zmrzlinou jsme jeli po polní cestě až do Úlibece, kde došlo na dělení pelotonu. Po krátkém posezení většina pelotonu pokračovala dále po vytčené trase do Jičína a unavený zbytek se vydal na cestu rovnou do Lužan.

Pro osvěžení vzpomínek foto ze soboty.

V neděli se klasicky prakticky všichni „jablonečáci“ sbalili a mazali domů až na výjimku Juvr. Zdenka a jeho syna. Tradičně „broďáci“ pokračovali v naplánované trase a vydali se na zříceninu hradu Kumburk. Dokladem úspěšného zakončení 14. ročníku BTVTOUR 2017 je sada foteček.

Zdar 15. ročníku BTVTOUR 2018!

Petr Z.


Přípravy:

3.6.2017 - Juvr. Zdeněk a já jsme projeli trasu a vytipovali zastávky na občerstvení a případně na oběd. První zastávka je možná až v Lázně Bělohrad. Na náměstí a okolí jsou nějaké osvěžovny, ale pří cestě ven z města jsme natrefili na restauraci "Restauraci u Sehnalů" a tady je obrázek jídelníčku z 3.6.2017 jak je vidět, tak se tam dá něco vybrat. Potom další nejbližší osvěžovna je až v Mlázovicích na náměstí   , vaří tam také. V Konecchlumí se dá zastavit ve vyhlášené restauraci na křižovatce "U Pařínů", nebo Konecchlumí jenom projed. Jelikož bylo už dost hodin, tak jsme se vydali k domovu.

Petr Z.


Výběr trasy začal tím, že jsem vybral kemp, kde by se dalo normálně přenocovat a byl prostor i na společné posezení (začátek března). Júvr. Zdeněk se spojil s majitelem kempu a objednal ubytování. K našemu překvapení nechtěl zálohu. Přepokládáme, že vše bude tak jak je dohodnuto (polovina dubna). Potom Júvr. Zdeněk s Lenkou F. vytýčili trasu (začátek května). Já jsem jenom trasu zpřesnil (polovina května).

Nedělní trasa na výlet se nabízí na zříceninu hradu Kumburku - odkaz na fotogalerii.   
Trasa je možná autem pod Kumburk a potom pěšky asi 500m na zříceninu, nebo trasa
na kole, ale to buda asi makačka bez občerstvení.

Původní návrh trasy byl okolí zříeniny hradu Kumburk, ale proti hovořil profil trati.

Dostupné informace o kempu - www.luzany.eu

 Trasa:

 

Přihlášení účastníci ke dni 19.5.2017:

Jarča Malovaná
Petr Zelenka
Lenka Fňouková
Helena Pařízková
Jitka Preislerová
Zdeněk Štrobl
Radka Jechová
Hanka Benáková
Hanka Fiklíková
Květa Lutnerová
Leoš Lutner
Jarda Chalupník
David (synovec Jardy)
Pepíno
Honza Hevier
Honza Špinar
Míra Ferbr
Martin Zatloukal
Martina