Ročník 2014


  BTVTOUR 2014  

 11. ročník se jel 13.6. - 15.6.2014

Na ročník se sjelo celkem 13 lidí. Z toho 12 cyklistů a doprovodné vozidlo.

 V pátek večer (jako obvykle) byl seznamovací večírek. Někteří neodolali a hned využili bazén v areálu penzionu k tomu, aby se osvěžili i po povrchu těla (někteří začali s osvěžením nejprve zevnitř). Uvítali jsme nové členy Hanu, Janu, Martina, Mirka a Michala. Je samozřejmé, že večer se neobešel bez vtipů a závažných filozofických úvah.

Po posilujícím spánku nás v sobotu ráno uvítal mírný deštík. Je jenom škoda, že tento deštík vystrašil jednoho nováčka a okruhu se nezúčastnil. To znamená, že jsme jeli okruh už jenom v jedenácti a doprovodné vozidlo. Asi po 300 metrech jízdy nebylo po dešti ani památky a počasí nám neskutečně přálo, protože si slunce s námi hrálo na schovávanou a k tomu pofukoval příjemný větřík.

První mezizastávka byla za obcí Bulhary u řeky Dyje . Počasíčko bylo velmi vydařené stejně jako nálada, jak ukazují obrázky.

Cestou do Lednice nás překvapil malý přírodní areál se sochami z písku. Zvědavost nás překonala a nahlédli jsme na tvorbu pískových soch. Bylo se na co dívat.  

Konečně jsme dorazili do Lednice, respektive na její okraj - tam jsme dali dlabanec.

Po doplnění energie jsme procházeli kolem zámku a jeho zahradou . Tady také bylo na co se dívat. Cestou k minaretu (3km) byl všude zákaz jízdy na kole, tak jsme se stali pěšími tůristy tlačící dopravní prostředek na lidský pohon. Když jsme došli k minaretu, tak někteří z nás měli tolik sil, chuti a zvědavosti, že se byli podívat jak vypadá pohled ze shora. Lákavá představa občerstvení u nedalekého stánku s občerstvením nás přešla hned vzápětí po zhlédnutí jejich nabídky cenové a množstevní. Hned jsme se rozhlíželi, jestli jsme se náhodou neocitli v blízkosti Václavského náměstí v přilehlé uličce vzhledem k cenám nápojů, sušenek,...

   Od minaretu jsme pokračovali podél vody směr Mikulov. V Sedleci nás čekalo milé překvapení. Nejenom, že nás přivítala dechovka, ale všichni jsme dostali obložený chlebíček tak velký, že se nám prakticky nevešel do dlaně. Martin pohotově vyfotil plakát, který zval na KROJOVANÉ HODY pořádané Sedleckou chasou. Potom jsme doplnili tekutiny, energii, náladu, optimismus, ale načerpali jsme málo chuti do další jízdy, tak jsme operativně přizpůsobili trasu. Zastavili jsme se na vínko a dokončili sobotní jízdu.

  Večer jsme šli do sklípku, kde jsme nejprve ochutnávali víno za dohledu a pěkného poutavého vyprávění pana vinaře . Ochutnávání vína se tradičně nepozorovaně přehouplo v doplňování tekutin. Ani jsme to nečekali a doplněné tekutiny se začaly vstřebávat do organismu ...

   V neděli se Severočeši odporoučeli domů a ostatní si udělali pěkný výlet na nedalekou zřícenu hradu Děvičky . Ze snímků je vidět nádherný pohled do kraje, kde se také natáčel seriál "VINAŘI".

 

Tak zdar 12. ročníku 2015

 

 

 

 


Přípravy

Ahoj všichni, :-)
posílám info ohledně naší kolové akce. Ubytování je zaplaceno pro 14 přihlášených účastníků.
V ceně ubytování jsou povlečené lůžkoviny, ručníky, voda, elektřina, topení, kuchyňka s nádobím.
( je tam k dispozici ještě jeden pokoj 6 lůžek, ale bez zaplacené zálohy nelze rezervovat )
Zatím asi vše, v květnu domluvíme dostaveníčko v hospůdce, kde upřesníme auta a kdo s kým pojede.
Mějte se krásně.

Radka 

*******************************************************

 Termín stanoven na 13-15.6 2014 Milovice

mapa:

 

 ubytování:

http://www.ubytovanivcr.cz/ubytovani-ubytovani-milovice-u-mikulova-katalog-4331.html# 

 Jinak by bylo fajn, kdyby se 11. ročník BTV tour mohl konat v rovinatém terénu na Moravě, tak jsme se to dohodli..takové tour po sklípcích...mňam:;-).

***********************************************************************