Ročník 2021


BTVTOUR 2021

17. ročník 10. - 13. června 2021


 

27.1.2021 - 17:03h

Ahoj všichni,

volala mi Jarča, abych to nějak dala dohromady, můj návrh na ubytování je níže.
Napište mi prosím obratem, pokud někomu nevyhovuje.

1) pokoj: Jarča + Milan
2) pokoj: Květa + Leoš / příjezd v pátek
3) pokoj: Radka + Hanka B. + Hanka F. + Aťka / příjezd ve čtvrtek
4) pokoj: Honza Heř. + Honza Hevier + Míra Ferbr + Zdeněk Štrobl / příjezd ve čtvrtek
5) pokoj: Pepíno + Honza Špinar / příjezd ve čtvrtek
6) pokoj: Slávek + Honzík + Patrik + Fanda / příjezd ve čtvrtek

Potvrďte mi, že platí odjezdy mimo Květy ve čtvrtek tentokrát ráno cca 9-10 hodina.
Následně pošleme č. účtu a částky k zaplacení.
Děkuji a opatrujte se. Doufám, že nám to vyjde, už se moc těším !

Ahoj Radka

27.1.2021 - 16:10h

Ahojky,

Zdravím vás a přináším dobré zprávy :o)
Našla jsem schůdnou variantu ubytování – hurá!
Jedná se o ubytování v kempu ve vybavených Bungalovech, které se pronajímají pro 2-5 osob (tomu pak odpovídá i příslušná cena). Na webových stránkách níže můžete zkouknout fotografie.
Místo je přímo na cyklostezce a ve velké blízkosti centra města. Kousek odtud je zámek + zámecký park, případně i obchodní centra (např.Tesco). Pro náš cyklovýlet je to naprosto výhodná poloha, protože celá trasa tím pádem vede pouze po rovině, žádné přibližování odněkud jinud k cyklostezce (v případě původně plánovaného penzionu by se k němu jelo kus do kopce).
Ovšem je potřeba se co nejrychleji rezervovat a zaplatit, dokud je to volné.
Zrušení rezervace je možné zdarma až do 8.6.

My tímto místem projíždíme celkem často, tedy i kolem tohoto kempu, a moc dobře tedy víme, že tento kemp bývá přes letní období beznadějně plný.
A nyní bych poprosila o vaši spolupráci.
li bychom se co nejrychleji dohodnout, kdo s kým chce bydlet, a zda si chceme připlatit za komfort (tedy ubytování po 2 osobách), nebo nás bude v jednom bungalovu více.
U této varianty  doporučuji max.4 osoby, dle obrázků na netu jsou v bungalovu 2 postele dole + 1 palanda nahoře + 1 rozkládací gauč, tedy v případě 5 osob by zřejmě musely 2 osoby sdílet onen gauč a to asi nebude moc pohodlné … :o)
Trochu komplikace také bude pro ty, kteří chtějí přijet až v pátek – nedá se rezervovat 1 bungalov s různými příjezdy účastníků. Tedy pak by bylo vhodnější pro ty, kteří přijedou později, zvolit variantu pro 2 osoby.

 

A pro představu ještě ceny:

Bungalov  zrušení rezervace zdarma do 8.6.

2 osoby 3206,- Kč / 3 noci  534,33 Kč / 1 noc / 1 osoba
4 osoby 4704,- Kč / 3 noci  392,- Kč / 1 noc / 1 osoba
5 osob  5358,- Kč / 3 noci 357,20 Kč / 1 noc / 1 osoba

V tuto chvíli se přihlásili všichni, kromě Petra Zelenky.

 

1

Květa Lutnerová

2

Leoš

3

Míra Ferbr

4

Radka Jechová

5

František Kuba

6

Stanislav Juzl

7

Jan Juzl

8

Patrik Koten

9

Hanka Fiklíková

10

Josef Petr

11

Jan Špinar

12

Jan Hevier

13

Zdeněk Štrobl

14

Jan Heřmánek

15

Aťka Heřmánková

16

Hana Benáková

17

Jarča

18

Milan

Pak se ještě musíme dohodnout, jak to objednáme – zde jsou možné 2 varianty:

1.)    Domluvíte se, kdo chcete s kým bydlet a napíšete mi. Já to následně zarezervuji a zaplatím (a vy mi pak pošlete peníze na účet).

2.)    Dohodnete se mezi s sebou, kdo s kým bude bydlet a rovnou si svůj vlastní bungalov zarezervujete a zaplatíte ( a pak odpadá přeposílání peněz na účet ).

Tato varianta mi přijde nejjednodušší, ale nikomu ji nenutím, opravdu nemám problém to zařídit sama.

Postup rezervace pro 2.variantu:

www.kempdecin.cz

ð  Pak ťuknout na REZERVACE UBYTOVÁNÍ:

ð  Přepne vás to na BOOKING:

https://booking.previo.cz/index/step-2/?hotId=749966&currency=CZK&lang=cs&redirectType=iframe&PHPSESSID=9b296bb393dd5f0c611ef71fa7fedf98

Krásný večer všem a dejte mi obratem vědět, jak to objednáme.

Jarča

 


24.1.2021

 

Ahojky,  moc vás všechny zdravím a doufám, že se vám dobře daří, zejména pak že jste zdraví.  Napadlo teď spousta sněhu, tak to člověku ani nepřijde, ale BTVtour se nám blíží mílovými kroky 😃 Potřebovala bych tedy již závazně vědět, kolik se nás celkem zučastní. Prosím, napište mi pokud možno obratem, kdo máte zájem jet. Já vím, že za současné situace je to pro mnohé těžké rozhodování - ani já nemohu zaručit, že se to opravdu bude moci uskutečnit, nicméně zkusme věřit/doufat, že se již brzy vrátíme do normálního života...  Co se týče ubytování, bude změna. Bohužel, paní majitelka původně rezervovaného penzionu zemřela. Její dcera sice našla lidičky, kteří to od ní koupí a budou provozovat dál, ale v tuto chvíli se odmítají zavázat k nějaké rezervaci (a ke všemu tak velké skupiny), protože netuší, co bude/nebude. Již intenzivně hledám náhradu, ale v nejistotě jsou všichni ubytovatelé, mnozí z nich dokonce přemýšlí o ukončení činnosti... Ovšem já se nevzdávám! Věřím, že nakonec to nějak vymyslím, byť třeba i za cenu nějaké improvizace. Uvidíme... Předem tedy avizuji, že se sice budu snažit zajistit jakýsi “komfort”, ale možná se stane, že budeme muset být trochu skromnější. Ale nelekejte se předem, to je až ta poslední možnost...   V tuto chvíli tedy poprosím o vaše závazné přihlášky, abych mohla už konkrétně poptávat ubytování.  Držte mi palce (a nebojte, já to nevzdám! 😃😜)  a hlavně se všichni opatrujte a držte ve zdraví  Mějte se moc hezky  Těším se na vás  Jarča

20.8.2020

 Ahojky,  

Moc vás všechny zdravím a doufám, že se dobře daří :o)


Léto už se blíží ke svému konci, tedy nejvyšší čas naplánovat další ročník BTVtour…

Tentokrát to bude labská cyklostezka z Děcína směr Drážďany (ale až tam bychom nedojeli…). Máte se na co těšit, je to nádhera! Celou cestu se člověk kochá přírodou a skalními masivy se stolovými horami v pozadí. V příloze zasílám pro info malou mapku pro představu. Trasa vede z obou stran řeky, takže to propojíme a uděláme okruh. Začneme cestou po levém břehu s kochacími výhledy na skály a zpět po pravé straně s možností návštěvy městečka Bad Schandau a na české straně pak Hřensko. V polovině trasy -malebné lázeňské městečko Kurort Rathen - navrhuji na chvíli odložit kola a vylézt na kopec, kde je nádherná vyhlídka na Labe, a hlavně je zde unikátní kamenný most spojující skály – velká zdejší atrakce. Na vrcholu je samozřejmě restauračka, kde je možnost jídla a dobrého pití. Ovšem za eura… Takže na naše poměry trochu dražší… Ale ono je vždy něco za něco. Krásný výlet, ale vyšší náklady. Většina trasy vede přes Německo, takže pokud se budeme chtít občerstvovat, je potřeba přibalit nějaká ta Eura. Nebo je také možnost dopředu počítat s tím, že si holt každý kdo toto neakceptuje, poveze vlastní občerstvení s sebou. Jinak co se týče českých hospod, pak je poslední možnost v Dolním Žlebu (cca 10 km od Děčína). Byla by možnost zde udělat brzký oběd (např.na 11.hod ). Pak už jsou jen německé hospody (tedy dražší varianta). Na cestě zpět opět možnost německých hospod nebo vydržet do Hřenska. Šlo by to případně i koncipovat tak, že přes den bychom si vezli vlastní svačiny a v DE pouze popíjeli, no a teplé jídlo bychom pak volili v Hřensku jako večeři – to vše je věc domluvy a hlavně případně ochoty zaplatit více a využít německé restaurace. Zkuste popřemýšlet, co je či není pro vás akceptovatelné, a dejte mi vědět, abych mohla případně zamluvit ten brzký oběd a na večer nějakou restauraci v Hřensku.

Co se týče ubytování, našla jsem ubytování, kde by nás byli schopni ubytovat i s koly,  ale nebude to tak luxusní jako to bylo letos. Ale i tak si myslím, že by to mohlo vyhovovat. Omlouvám se, ale je to kompromis mezi ubytováním v kempu nebo naopak v hotelu. Jelikož je nutné začít trasu v Děčíně, není zas až tak na výběr. Pokud bych volila ubytování někde v okolí, pak nelze trasu optimálně propojit se zvolenou cyklotrasou, což by byla velká škoda a také velká dřina, neboť krajina je zde značně kopcovitá, takže bychom si pěkně "mákli". Takto to máme luxusně po rovince, jen na konci 1.poloviny trasy překonáme jeden kopeček, abychom se napojili na 2.část trasy, ale to nebude tak hrozné :o)

Zde můžete mrknout na stránky ubytování:
www.pensionsenkova.unas.cz

Ještě doplňuji, že jsem s paní majitelkou mluvila i ohledně aut a kol – parkování pro 10 aut by neměl být problém (parkuje se na ulici před pensionem a prý by mělo být  místo pro všechny), kola se dají dát na uzamčenou zahradu penzionu (a ještě nabízí „přikurtování“ k penzionu a přikrytí plachtou).

Ubytování je rezervované v termínu čt 10.06. - ne 13.06.2021.

Záloha zatím požadována není. Závazné potvrzení (včetně počtu osob) mám zaslat kolem vánoc - do té doby prosím vaše písemné rozhodnutí, kdo se účastní.

Mějte se krásně a užívejte zbytek léta

Jarča a Milan